Com ajuda el teatre infantil a treballar els temes tabú
Premsa

Com ajuda el teatre infantil a treballar els temes tabú

1 de novembre de 2022

El teatre per a públic infantil i familiar pot ser una eina valuosa per tractar temes tabú de manera divertida i educativa. A través d’històries i personatges, el teatre pot ajudar els nens a entendre i processar temes complexos, com ara l’assetjament escolar, la diversitat familiar i la salut mental.

Un dels temes tabú que el teatre per a públic infantil i familiar pot abordar és l’assetjament escolar i els conflictes que sorgeixen al dia a dia. A través d’històries i personatges, els nens poden aprendre sobre com reconèixer i fer front a l’assetjament, així com sobre la importància de ser un amic lleial i donar suport als altres. A més a més, el teatre també pot ajudar els infants a desenvolupar la seva autoestima i a aprendre a ser més empàtics i comprensius amb els seus companys.

Un altre tema tabú que el teatre per a públic infantil i familiar pot abordar és la diversitat familiar. I de fet, actualment hi ha diferents projectes de reconegudes companyies que en parlen. A través d’històries i personatges, els nens i nenes poden aprendre sobre diferents tipus de famílies, com les famílies homoparentals i les famílies adoptives, i sobre la importància d’acceptar i valorar a totes les persones, independentment de la seva situació familiar. Això pot ajudar als menuts a desenvolupar una major comprensió i acceptació de la diversitat, i a ser més tolerants i respectuosos amb els altres.

Entre d’altres temes, el teatre per a públic infantil i familiar també pot abordar temes de salut mental, com l’ansietat i la depressió. A través d’històries i personatges, els nens poden aprendre sobre aquests temes de manera senzilla i accessible, i poden descobrir eines per reconèixer i tractar els problemes de salut mental. Això pot ajudar als infants a desenvolupar una major consciència i comprensió de la salut mental, aprenent a cuidar d’ells mateixos i dels altres.

En resum, el teatre per a públic infantil i familiar pot ser una eina valuosa per tractar temes tabú de manera divertida i educativa. A través d’històries i personatges on emmirallar-se, el teatre pot ajudar els nens a entendre i processar temes complexos, ajudant-los a desenvolupar una major comprensió i acceptació de la diversitat, i a ser més tolerants i respectuosos amb els altres.

És per aquest motiu que a Kali Teatre, ens agrada tractar temes complexos, fins i tot arriscats, sempre d’una manera amorosa i constructiva, per a contribuir a l’educació d’una societat més tolerant, oberta i amable, respectuosa i comprensiva vers tots els éssers vius.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres continguts d'interès

Per Sant Jordi regala “Womagis, el mag de les paraules”

La Diada de Sant Jordi ens convida a regalar-nos llibres i roses. A Catalunya, el 23 d'abril esdevé una…

Celebrem

Entrevista a Ràdio Municipal de Terrassa, programa El Submarí

Aquí tenim la primera aparició als mitjans de comunicació, va ser una entrevista de ràdio per descobrir l’espectacle «Rigoberta…

Premsa

Com sorgeix Kali Teatre?

Us presentem Kali Teatre! Una companyia de teatre i titelles per créixer conscient i gaudir en família. El projecte…

Premsa

Com explicar l’impacte de la desforestació als mes petits?

La desforestació és un problema ambiental important que afecta a tot el planeta. Encara que és un tema complex,…

Procés creatiu
© 2023 Kali Teatre
Diseño y desarrollo: GaeaPeople