Neix l’espectacle Rigoberta i el Windigo
Agenda

Neix l’espectacle Rigoberta i el Windigo

1 de novembre de 2022

Rigoberta i el Windigo és un espectacle de titelles creat gràcies a la col·laboració entre Kali Teatre i l’associació Enginyeria Sense Fronteres. L’obra combina teatre i titelles per explicar la història de Rigoberta, una nena indígena que lluita contra la destrucció de la seva cultura i el seu medi ambient; i el Windigo, un ésser mitològic d’una llegenda… massa real.

La creació d’aquest espectacle va ser un procés col·laboratiu en el qual Kali Teatre i Enginyeria Sense Fronteres van treballar junts per crear una obra que abordés temes importants com la defensa dels drets dels pobles indígenes, la protecció del medi ambient i la lluita contra l’explotació econòmica.

Enginyeria Sense Fronteres és una associació de cooperació al desenvolupament on treballen per garantir l’accés universal al serveis bàsics, acompanyant el canvi social i l’enfortiment de les poblacions, respectant sempre les característiques culturals i tècniques. El mou construir una societat mundial justa i solidària i per a posar la tecnologia al servei al desenvolupament humà. A ESF connecten l’enginyeria i la cooperació, fan tasques de formació i sensibilització, projectes de col·laboració al desenvolupament al Sud i campanyes d’incidència política al Nord.

Així neix Rigoberta i el Windigo, com a resultat d’un concurs que la ONG Enginyeria Sense Fronteres proposa en el marc Projecte d’Educació per a la Justícia Global: Conflictes, justícia climàtica i construcció de pau.

Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 5: Aconseguir la igualtat entre gèneres i apoderament a totes les dones i nenes. ESF també volia incloure i denunciar el tema de l’extractivisme i de les desigualtats entre Nord i Sud globals.

Rigoberta i el Windigo és un clam al despertar de la consciència, l’amor per la Terra i un empoderament femení a través de la seva protagonista, la Rigoberta.

Vols saber de què va?

La Rigoberta és una nena indígena que viu en un paratge natural amb la seva família i poble. Va a l’escola rural on somia en un futur ple de possibilitats. El seu poble practica la gratitud a la Mare Terra i viuen en harmonia i de manera sostenible.

Però la llegenda del Windigo, que sempre explica la iaia de la Rigo, es farà realitat. El Windigo és una criatura monstruosa que viu a les terres del Nord. Té una fam desmesurada i és insaciable: com més en té, més en vol. Un dia, el crit del Windigo ressona al bosc i tot comença a canviar. La Rigoberta haurà de deixar l’escola per anar a treballar: necessiten diners per comprar menjar, ja no són sobirans de la terra ni ténen autonomia.

Gràcies a les converses amb la iaia, plenes de poètica, crítica i reflexió, la nena s’encoratjarà per confrontar el Windigo. I descobrir que ella té el poder, el coneixement i les eines per aturar-lo.

Rigoberta i el Windigo és un homenatge a totes les dones que, arreu del món, lluiten per accionar el canvi.

Dedicat a totes les àvies, guardianes del coneixement; i a totes les nenes, somiadores d’un món millor.

No te’l pots perdre!

Vols saber-ne més? Clicka aquí

 

RIGOBERTA i el Windigo - Espectacle de teatre i titelles de Kali Teatre

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres continguts d'interès

Per Sant Jordi regala “Womagis, el mag de les paraules”

La Diada de Sant Jordi ens convida a regalar-nos llibres i roses. A Catalunya, el 23 d'abril esdevé una…

Celebrem

Entrevista a Ràdio Municipal de Terrassa, programa El Submarí

Aquí tenim la primera aparició als mitjans de comunicació, va ser una entrevista de ràdio per descobrir l’espectacle «Rigoberta…

Premsa

Com sorgeix Kali Teatre?

Us presentem Kali Teatre! Una companyia de teatre i titelles per créixer conscient i gaudir en família. El projecte…

Premsa

Com explicar l’impacte de la desforestació als mes petits?

La desforestació és un problema ambiental important que afecta a tot el planeta. Encara que és un tema complex,…

Procés creatiu
© 2023 Kali Teatre
Diseño y desarrollo: GaeaPeople